27 Mayıs 2016 Cuma

"Because i'm a woman" Klibi

( Tr and Eng Comment)
 
Her şey bu kareyle başlar...

         Blogumda benim için anlamlı bir klibi paylaşmak istedim. Güney Kore ile ilk tanışmam bu video ile oldu. Sanırım izlediğimde 2006 yılıydı ve beni gerçekten çok etkilemişti. "Ne klip yapmışlar, Koreliler bu kadar duygusal insanlar mı?" diye düşünmüştüm bilmeden...
İki sene kadar sonra da yapımlarını izlemeye başladım fakat bu klibi paylaşmasaydım olmazdı.=)

Birini gözlerinizden vazgeçecek kadar çok sevebilir misiniz? Kulağa tuhaf geliyor fakat  klipte yaşanan dram bu... Fotoğrafçı bir adamın kadrajına yanlışlıkla bir kadının girmesi ve o fotoğrafın çekilmesiyle başlıyor her şey. İkisi bir gün tekrar karşılaşıyor ve aralarında bir ilişki başlıyor. Analog fotoğrafçı olan adam, kadının fotoğraflarını çekiyor ve çift sürekli birlikte vakit geçiriyor. Bir gün adam, filmlerine banyo yaptırmak için asetik asiti kullanıyor fakat kapağını kapamayı unutarak dolabın üstüne geri koyuyor. Sevgilisi ise geldiğinde bunu unutuyor ve kadının fotoğraflarını çekmeye başlıyor fakat makinenin içindeki film bitince sevdiği kadın kendisi getireceğini söylüyor ve odaya giderek dolabın üstündeki filmleri almaya çalışıyor. Gerisini tahmin edeceğiniz gibi tüm asit kadının yüzüne dökülüyor.
Bir klibe bu kadar dokunaklı senaryo biraz fazla diyebilirsiniz fakat zamanında baya popüler olmuş, hatta Türkiye'de bile konuşulmuştu:) Ayrıca beni her seferinde ağlatan bir klip :(

                                                                                     Because i'm a girl- KISS
                                         

My first Korean music video which i had watched and it still impress me. It released in 2001 but i guess i watched it in 2006. It let me think how Koreans are so emotional and they let people feel the emotion.
The man who is a photoghrapher takes a girl's photo by mistake. Since that day, both can not forget each other. After a while both of them meet again and starts to hang out. They fall in love with each other and share their time together. One day, the girl enters the photography room and struggle to take analog film from above of shelf. But the man forget to close acetic asid so it pours her face, then she becomes blind. The music video like a story. i love it !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder