24 Mayıs 2016 Salı

GOT 7 ÜYELERİ

     


Got 7 grubunu bir kaç ay önce keşfettim. Bu zamana kadar Kpop gruplarıyla çok fazla ilgilenmemiştim. İlk  'If you do' kliplerini izlediğimde bütün gün nakarat bölümünü sayıklayıp durmuştum :) Klip zaten efsaneydi. Bunun üzerine diğer kliplerini de izledim grubun.
Ama grubu bu kadar seveceğim hiç aklıma gelmezdi. Bir de gruptaki üyeleri araştırınca hepsine ayrı ayrı hayran kaldım :)

Grup 7 üyeden oluşuyor ve ortalama yaşları da 20. 2014'te ilk çıkışlarını yapan grup yavaş yavaş yükselerek iki senede iyi bir yol kat etmiştir. 2012 yılında grup üyelerinden JB( Jae Bum) ve Junior(Park Jin Young) JJ Project isimli iki kişilik grupla çıkış yapmış fakat beklenen ilgi görülmemesi üzerine JYP onları yeni bir grup adı altında alınacak beş kişiyle birlikte yeniden doğmalarına fırsat vermiştir. Grup dansta, şarkılarında başarılı olduğu kadar ayrıca oldukça doğal ve komikler. Sevmemek mümkün değil :) Çıkış yaptıklarından beri aynı evi paylaşıyorlar. ( Bir de evlerinde Coco'ları var (minik köpekleri :))







JB ( Im Jae Bum): Grubun lideridir. grup üyelerinin ortak kararıyla seçilmiş. Grubun lider vokalidir aynı zamanda ve bence grupta en çok dikkat çeken kişilerden biri. 6 ocak 1994 doğumlu olan JB grubun en büyük ikinci üyesi ve lideri olduğu için ona ayrı bir saygı var sanki :) 2009 yılında JB, JYP'nin(yapım şirketi) seçmelerinde 1. olarak yerini sağlamlaştırmış aslında. 4 yıl boyunca staj görerek kendini daha geliştirmiş. Sanırım grupta en uzun staj yapanlardan biri JB.






Dream High 2 (2012)'de baş rol olarak ,When a man loves (2013)ve Dream knight(2015) gibi dizilerde de rol almıştır.(Dream knight dizisinde bütün üyeler oynuyor)    

  -Koreli-
 Boy: 179cm
 Kilo: 63kg
 Eğitim: Sewon Lisesi, Konkuk Üniversitesi
                                                                       Burcu:oğlak                                
                                          Kan Grubu: A



                                 ***************************************************



JUNIOR (Park Jin Young): JB'nin en yakın arkadaşlarındandır çünkü JJ project grubu olarak ikisi birlikte çıkışlarını yaptıklarından diğer üyelerden daha önce tanışmışlardır. Grubun ana vokallerinden biridir. Junior, JYP'nin kurucusu Park Jin Young ile olan isim benzerliği yüzünden Junior lakabını almıştır. 22 Eylül 1994 doğumlu olan Junior, Dream High 2 (2012), When a Man Falls in Love (2013), Dream Knight ve My Love Eun-dong (2015) adlı dizilerde yer almıştır.


   -Koreli-
Boy: 178cm
Kilo: 63kg
Eğitim: Gyunggido Lisesi’nden mezun
Kan grubu: O





Junior çok sıkı çalışmasıyla biliniyor ve grubun en sakinlerinden olarak gözükse de bazen muzurluklar yaparak şaşırtabiliyor. O hallerini gerçekten seviyorum:) Oldukça titiz ve düzenli olan Junior'ı grubun diğer lideri olarak görsek yanlış olmaz herhalde.

************************************************

CHOI YOUNG-JAE: Coco'nun babası :D Mark ile gidip aldıkları şirin köpekleri Coco'nun hayran olduğu grup üyesi diyebiliriz:) Young-Jae'yi sevmemek imkansız gibi birşey sanırım. Kusurları olan fakat bu kadar da kusursuzz olan başka birini şu ana dek görmedim diyebilirim. Young-Jae gruptaki üyeler arasında en az staj yapmış (6ay) kişidir. 17 Eylül 1996' da doğan Young-Jae grubun ana vokalistidir. Kadife sesli Young-Jae'yi ayrı bir seviyorum. Sesi çok iyi ve hep uzun çıkışları o yapıyor.
                                                                                                                

     Gruba katılan son üye olan Young-Jae, gruptaki en saf ve iyi niyetli kişilerden biri. Onun sohbetlerini izlerken ayrı bir keyif alıyor insan. Aşırı derece de tatlı ve iyi niyetli biri olduğunu anlamak için Yugyeom tv'yi izleyin (Gülmek garanti :D ) Bu ilk çıkış yaptıkları zamandaki tipleri korkmayın :)



-Koreli-
Boy: 177cm
Kilo: 61kg
Eğitim: Seul Arts Lisesi
Kan grubu: B
Hobi: Piyano





                            *********************************************************


JACKSON WANG:  Grupta dikkatimi çeken ilk kişiydi. Genelde  Korelilere sarı saçı yakıştırmam ama Jackson' a sarışın olmak ayrı
bir yakışmıştı. Şimdilerde siyah saça döndü:(.Jackson 28 Mart 1994 doğumlu. 2011'de JYP'ye gelmeden önce başka bir hayali iyi bir sporcu olmakmış. Jackson neredeyse her dalda sporculuk eğitimi almış. Özellikle eskrim de iyi diye biliyorum. Hırslı yetişmiş ve spor alanında ödülleri mevcut.  2011'de ise bir diğer hayali Rapçi olma isteği üzerine JYP'ye girmeyi başarmış ve 2,5 sene staj eğitimi aldıktan sonra gruba girmiş. Jackson grubun en ön planda olanlarından biri. Zaten ilgiyi sevdiğini her fırsatta dile getiriyor :D  Kendini vahşi ve seksi Jackson olarak tanımlıyor :) Jackson grubun neşe kaynağı, özellikle diline düşenler yanmış vaziyette. Junior ve bambamla oldukça yakın olduğunu biliyorum. Hatta Junior'ın Jackson'ın bambamdan kıskanma olayları aşırı komik oluyor. İStediği ilgi görmediğinde ya da bazı durumlarda Jackson'ın bozulması ona ayrı bir sevimlilik katıyor. Ayrıca grubun en tutumlusu(cimri değil bence aşırı tutumlu :D) Siyah hastası olan Jackson'ın çoğu zaman siyah giyindiğine de tanık olacaksınız.






Jackson'ın yer aldığı bazı programlar Star King, Others' Taste, Law of the Jungle, Happy Together, Radio Star, and A Look At Myself. Tanınmasında en çok yardımcı olan program ise Roommate adlı Kore programıdır(Koreli ünlülerin bbg'si tarzındadır.) Other's taste/Taste of Otherisimli programda ise grubun evinde çekim yapılıyor. Bu program sayesinde bambam'ı ayrı bir sevmiştim :D Oldukça komik bir bölümü linkte...


-Çinli-Hong Kong-
Boy: 174 cm

Kilo: 63kg


Eğitim : Amerikan Uluslararası okulunda tamamlanmış 11 sınıf (HONGKONG)

Kan grubu : 0

Hobiler: Dans,Rap,Beatbox

Uzmanlık alanı: Eskrim
Asya Küçükler ve Askeri Öğrenciler Eskrim Şampiyonası 1.liği (2011)
                                              


                                  *************************************************

 


KIM YUGYEOM: Grubun en küçüklerinden biri olan yugyeum'ı ilk gördüğümde grubun en büyüğü sanmıştım :D 17 Kasım 1997

doğumlu Yugyeum, grubun en iyi dansçısı. Grubun yan vokallerindendir.  Gerçekten utangaç biri olan yugyeom'ın o halleri ona ayrı bir sempatiklik kazandırıyor. Ayrıca grubun en kibar, en nazi, en iyi niyetli kişisidir. Dans ederken diğerlerinin yanında hareketleriyle kendini göstermesi hiçte zor olmuyor bence :) Grubun maknae'si olarak bilinen Yugyeom'ın Adrenalin Dans Yarışmasında İkinciliği (2011) mevcut. Grupta lakabı Dance machine :)




-Koreli-

Boy: 182cm

Kilo: 66Kg

Eğitim: Hanlim Sanat Lisesi Sokak Dansları branşı

Kan grubu: A

Hobileri: Dans etmek,şarkı söylemek

Uzmanlık: Sokak dansı

















        







                                       ************************************************

 



MARK TUAN: Grubun en büyüğü olan Mark aslen Tayvanlı fakat Amerika Los Angeles'ta büyümüş ve yetişmiş. 4 Eylül 1993'lü olan Mark, grubun en sakin isimlerinden. Nadir de olsa şaşırtsa da genelde hep en az konuşanı Mark. (Hatta Jackson bir kere MArk ile bir oyunda eş olacağı zaman olmak istemediğini çünkü duvarla konuşuyor gibi hissettiğini söylemişti. Tabiki Jackson'ın patavatsızlıklarını ve bu tür esprilerine alışkın olduğumdan hiç şaşırmamıştım, abartılı tepkileri olması çok komik oluyor.) Mark'ın aşırı sevimli halleri var. Onu ilk zamanlar pek sevmemiştim. Daha doğrusu grubun öne çıkanları ile ilgilendiğimden Mark'ı tanımıyordum fakat sonrasında gerçekten sevdim.Çok güzel bir gülüşü var ayrıca haha:) Gruptaki en zayıf kişilerden olsa da şu ana kadar Bambam'ın yerini henüz kimse alamadı :D Röportajlarında dile getirdiği hep bişey var: Eğer Got7 üyesi olmasaydım kesin üniversite okurdum diyor.

Grubun rapçisidir.


-Tayvanlı-

Boy:175

Kilo: 59

Kan Grubu: A

Eğitim: Arcadia High School

Hobi: Kaykay

                                                               
                                   ***************************************************




BAMBAM (Kunpimook Bhuwakul-asıl adı): Grubun diğer rapçisidir. Bu konuda baya başarılı olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda grubun en küçüklerinden biri. Maknae Bambam 2 mayıs 1997 doğumludur. Aslen Taylandlı olan Bambam, 3,5 sene staj yapmıştır. Bambam'ı Jackson'ın yer aldığı Taste of Others(Others' Taste) programını izleyene kadar doğru dürüst tanımıyordum fakat o bölümü izledikten sonra bambam'ı sevmeminizin imkanı YOK :D (Gülmek Garanti)



 Grubun en bakımlısı, en çok para harcayanı, en süslüsü, leopar desenli kıyafetler hastası Bambam, daha küçükken Tayland'daki yarışmalarda derecelere girerek(dans yarışmasıydı sanırım) 19 yaşına gelmeden annesine ev bile almış. O kadar başarılı ve ülkesinde de çokça tanınan biri. İlk onu gördüğümde gay sanmıştım ama değilmiş :) O kadar zarif ki çok şeker. Grubun ilk senelerinde hep 'cute' olarak tanınan bambam son bir kaç aydır artık sevimli görünmek istemediğini söylüyor :D Hatta bunun için baya uğraştı(imajını değiştirdi). Bambam'ın bir diğer özelliği de boyuna takık olması, dans ederken bile içten platformlu yüksek ayakkabılar giyerek grubun en uzunlarıyla aynı boya geliyor. Bambam anlayacağınız görünüşle ilgili olarak her konuda titiz :D Şunu da eklemem gerekiyor, Bambam da Jackson gibi takıntılı  ve ilgiyi seven biri olduğundan çok iyi anlaşıyorlar. Hatta en son grubun ortak paylaştıkları evde oda arkadaşlarıydılar <3


Boy: 175

Kilo:56

Kan Grubu: B

Hobi: Kaykay
                                                                                                              
                                   GRUBUN ALBUMLERİ/ THEIR ALBUMS




(Albüm ile ilgili içerikleri paylaşacağım)
Flight Log:Departure 2016                                                                                              

Moriagatteyo 2016 İlk Japon Albumleri- eski şarkıları içeriyor

Mad 2015

Just Right 2015

Identify 2014

                                                                                                                                              FOTOĞRAF ÇEKİMİNDEN 





                                                                                        


                                                         YUGYEOM VE BAMBAM






JB 


                                                                    
                CHOI YOUNGJAE









  MARK VE JACKSON 
                                         
                            JB                                                                           
                                                                                                            JUNIOR

                                                                                                 
                                                                    BAMBAM



WILD AND SEXY JACKSON
 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder