17 Mayıs 2016 Salı

WINTER SONATA

-Tr and Eng Comment-

    Gelmiş geçmiş en iyi dizilerden birini konu almak istedim. İyi dizi olması da tescilli bu arada :) 2001 yılında yayınlanan dizinin final bölümü o kadar merak edilmiş ki millet işi gücü bırakıp(hatta izlemeyenler bile) dizinin son bölümünü izlemiş ve Kore tarihindeki en çok izlenen bölüm olarak(son bölümü)Kore reyting rekorunu kırmış. Zaten dizinin reytingleri de baştan beri iyiymiş fakat kapanışı bu şekilde yapmak ayrı bir gurur olmuştur sanırım. Bu rekoru da henüz geçen bir dizi yok diye biliyorum.
.Buna dayanarak başladığım bir diziydi ve gerçekten izlediğime değdi. 15 yıl öncesine ait bu diziye aslında çok ön yargılı başladım. Dizinin konusunda, dizi 91 yılında başlıyor ve 2001 yılında devam ediyor. Teknolojiden biraz uzak zamanlar, moda ve eski tip şeyleri insan biraz yadırgıyor sanki fakat bir süre sonra alışıyorsunuz. Aynı zamanda şunu belirtmem gerekir ki günümüz kore dizilerinden sanki biraz daha ağır gitse de mutlaka izleyin derim. Önyargılı yaklaşsanız bile şans verin. Bu dizinin aslında üç serisi daha bulunuyor bu winter sonata olup kış zamanı geçen bir dizi, diğerleri ise diğer üç mevsimde geçiyormuş ve hepsinin konuları farklı yani bağımlı değil. Fakat seri şeklinde çıkmışlar. Bu dörtlü içerisinde de en iyisi winter sonata'ymış. (Spoiler bölümü en alttadır)






Yoo-Jin lise öğrencisi, neşeli ve iyi bir kızdır. Hayatında şimdiye kadar kimse olmamıştır. En yakın arkadaşı ise ona aşıktır ve bir türlü açılamamaktadır. Bir gün sınıfa yeni bir öğrenci gelir. Çok soğuk ve umursamaz olan genç(Kang Joon Sang) kızlar tarafından ilgi görür fakat ona kimse yaklaşamamaktadır. Yoo-Jin ise önceden şans eseri onunla tanışmıştır, ikili arasında arkadaşça bir sohbet başlasa da bu arkadaşlık yavaş yavaş bir ilişkiye dönüşür. Yeni gelen öğrenci ile ilgili garip ve gizemli bir şeyler vardır. Yoo-Jin' e aşık olan en yakın arkadaşı(o da aynı sınıfta) Kim sang Hyuk bu durumu kıskanmaya başlar. Diğer yandan yeni öğrenci Kang Joon Sang'ın bu okula gelmesinin ayrı bir nedeni vardır. O da, bu kasaba da yaşayan ve hiç görmediği babasını bulmaktır. Fakat bunu herkesten gizler. Bir gün Kang Joon Sang okula gelmez ve trafik kazası geçirdiği öğrenilir Kang Joon Sang ölmüştür. Aradan on yıl geçer. Her şey değişmiştir. Fakat Yu-Jin eski aşkını hala unutamamış olmakla beraber Sang Hyuk ile nişanlanmak üzeredir. Bir gün yolda Joon Sang'a benzer birini gören Yoo-Jin şoka uğrar fakat o kişiye yetişemez.




Başka bir şeyden bahsetmek gerekirse, dizinin çekildiği öenemli bir yer var. Burada önemli sahneler yer alıyor. İzleyenler bilir, burası Nami adasındaki ormanlık alan... Dizi, Kore halkını yaşattığı dramla o kadar etkilemiş ki bu adada bahsedilen yere iki aşığın heykelleri dikilmiş. Bunu duyunca daha etkilenmiştim. İyi ki de izlemişim diyorum. Dizinin mutlu sayabileceğimiz çok az sahnesi var, bunlar da genelde ilk bölümlerde mevcut. Yoo-Jin'in yaşadığı hüzün ve keder o kadar derin işlenmiş ki seyirciye geçiyor. Mutlaka izlenmesi gereken dizilerden biri... Dizi müzikleri ise efsane!


                                                                             Nami Adası'nda dizinin geçtiği yerde bulunan anıt

                                                                    TRAILER(ORJİNAL TRAILER DEĞİL MAALESEF)




       The drama sets in 2001 but the beginning it starts in almost 1991. Honestly, i think first whether i watch or not but Winter Sonata is so popular drama in South Korea. Its final part watched by a large segment of televisors and it made big record rate and still any drama couldnt reach this rate.(the last final part of Winter Sonata has still record rate)




Joon-sang moves to a new high school in search for his biological father. Yu-jin and Sang-hyuk are close childhood friends, although Sang-hyuk wants to be Yoo-Jin's boy friend. Yoo-Jin can not see his feelings also waits one who is like in her dream. Joon- sang doesnt talk too much with others but Yoo-Jin becomes different for him. This situation makes Sang-Hyuk jealous. The secret about Joon-Sang, is known by anybody. One day Kang Joon Sang has an traffic accident and he loose. Because of this, Yoo-Jin also loose her cheer forever. Ten years later, Yoo-Jin and Sang Hyuk prepare to engagement. But one day oo-Jin see a man who looks like Kang Joon Sang in a crowd but she can not catch him.



                       


                                                                                          -SPOILER-

Kang Joon Sang ile çıkmaya başlayan Yoo-Jin çok mutludur. Sang Hyuk ise kahrolmaktadır. Kang Joon Sang'ın sır gibi sakladığı babasını bulma planına annesi karşıdır. Araştırmaları sonucu babasının, Yoo- Jin'in babası olduğunu keşfeder ve kahrolur. Aşık olduğu kızın öz kardeşi olma ihtimaline dayanamaz ve annesinin Amerika'ya yerleşme teklifini kabul eder. Fakat havaalanına giderken o gün Yoo-Jin ile ilk gerçek anlamda randevuları olduğunu anımsar ve en azından onu son bir kez görebilmek için arabadan iner ve koşarak oraya giderken kendisine araba çarpar. Yoo- Jin ise saatlerce bekledikten sonra eve döner. Ertesi günü Kang Joon'un ölüm haber gelir. Yoo-Jin çok sarsılır. Bundan sonra eski Yoo-Jin olamayacaktır. Aradan on sene geçer. Yoo-Jin kendisine çocukluktan beri aşık olan sınıf arkadaşı Sang Hyuk ile çıkmaktadır fakat mutlu değildir. Nişan günü, nişana giderken Yoo-Jin, kalabalık arasında unutamadığı aşkına çok benzeyen birini görür. Peşinden koşar fakat kalabalıkta kaybeder. Nişana da bu sebeple geç kalınca nişan ertelenir. Bir süre sonra eski sınıf arkadaşlarından biri(lisedeyken Kang Joon'a aşık) çıkagelir. Sevgilisini de yanında getirir. Fakat sevgilisini gören tüm arkadaşlar, YooJin ve Sang Hyuk şoka uğrar çünkü bu kişi tıpatıp Kang Joon'a benzemektedir. Fakat ölüm haberinden sonra ismi ve yaşadığı yer, geçmişi farklıdır. Bunu gören Sang Hyuk, YoJin'in etkilenmesinden korkar ve evlilik işini hızlandırır. Yoo-Jin'in kendi şirketi ise o sıra yeni bir yerle anlaşmıştır. İş için gittiğinde yöneticinin Kang Joon'a benzeyen adam olduğunu görünce bir kez daha şok yaşar. Mecbur olarak birlikte zaman geçirmeye başlayan ikili zamanla yakınlaşmaya başlar. Zamanla bu kişinin aslında Kang Joon olduğu ve hafızasını kaybettiği ortaya çıkınca işler daha da karışır . Diğer yandan Kang Joon'un eskiden öğrendiği şeyi(kardeş oldukları) Yoo-Jin bilmemektedir. Bunu ise Sang Hyuk bir yerden duyacak ve araştıracaktır.  Ortaya çıkacak durum en az o ihtimal kadar karışıktır. İkilinin kavuşmasını istemeyen Sang Hyuk ve Kang Joon'a aşık olan kız bunun için çaba sarf eder.


Spoiler! Bu video son bölümden(2001) sonra (2010) ek olarak çekilen ekstra bir bölümdür. Zaten oyuncular biraz daha yaşlanmış ama çekilmesi güzel olmuş, önceki bölümleri izlemeden bunu izlemeyin :D


Spoiler Alert! Dont watch it if u havent seen the drama yet. This part made a movie about the end which we thought. It was made a so short end movie after nine years from the drama.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder