1 Haziran 2016 Çarşamba

BEAUTY INSIDE

      (Tr and Eng Comment)
          Yeni izlemişken hemen paylaşmak istediğim çok iyi bir yapım.  Filmin oldukça para harcadığını düşünüyorum, çok fazla kişiyi oynatmış ve bunlar arasında Lee Dong Wook, Park Shin Hye ve Seo Kang Joon'da var ve işin ilginç tarafı neredeyse her oyuncunun birkaç dakikalık rolü var. Yalnızca sabit karakterlerin değişmediğini görüyoruz. Konusu ise vay dedirten cinsten,
en azından benim için... (Spoiler en alt kısımdadır) 


 

Woo Jin 18 yaşına kadar normal yaşan bir gençtir. Fakat o zamandan itibaren her gün farklı tipte uyanmaktadır. Yaşlı, genç, çirkin, güzel, çocuk, kadın, erkek her şekilde uyanabilmekte ve gözlerini açtığında o günkü görünüşü farklı birine dönüşmüş olarak bulmaktadır. Fakat hisleri ve karakteri asla değişime uğramaz. Hayatı herkesten farklı ve açıklanamaz olarak saklı bir şekilde yaşayan Woo Jin, bir gün Yi Soo adında genç bir kadına aşık olur.



 













Asıl çaresizlik işte o zaman başlıyor. Hergün farklı bir tipe dönüşen Woo Jin sürekli gidip Yi soo'nun çalıştığı yerde farklı bir müşteriymiş gibi kadını daha fazla tanımaya başlıyor. Özellikle genç ve yakışıklı olduğu zamanlarda tipinin hiç değişmesini istemeyen Woo Jin bir gün yine böyle yakışıklı iken kadına açılıyor, kadın da onu beğeniyor fakat Win Joo'nun asıl sorunu ertesi günü tipinin değişecek olması ve Yi Soo'yu kaybetme endişesi oladuğundan Woo Jin uyumama kararı alıyor. Eğer uyumazsa tipinin de değişmeyeceğini düşünüyor ki gerçekten o gecenin sabahı hiç uyumadığı için dönüşüm yaşamadığını farkediyor. Peki bir insan uykuya ne kadar süre dayanabilir?
2015 yılında yayınlanan filmi  Lee Dong Wook için  ve konusunun çok ilginç gelmesi sebebiyle izledim. Film romantik-fantastik olarak geçiyor. Ağlatmayan bir film olsa da gerçekten beni baya etkiledi. Ayrıca bir süre sonra film gerçekten etkileyici bir biçimde melankolik vaziyet halini alıyor fakat inanın izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Çok iyi bir yapım olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok başarılı bence. Senaryonun farklılığı zaten baştan kazanıyor. Film iki saat kadar sürüyor. Bazı şeyleri seyircinin anlaması adına tekrar ediliyor ama sıkmıyor çünkü sonunu gerçekten merak ediyorsunuz. Ben genelde hep tuttururum Kore yapımlarının sonu ama bunu tutturamadım :)



I have been impressed by the subject of the movie also there are popular actors/actresses like Lee Dong Wook, Park Shin Hye, Seo Kang Joon in the movie. But also their scenes are so short because they act as Woo Jin so they changed.

Woo Jin changes into different person every morning when he wakes up. He, his mother and his friend know this secret only. It is so hard to live like this everyday for him because he also turns to woman, old ,child...But his feelings and his character never change. One day, he falls in love with Yi Soo and everyday he goes to meet her as a customer in a different looking.






When he wakes up as a handsome man one day, he decides to say her about his love. Yi soo is impressed by his looking and character. But the most important problem how  Woo Jin  stay at this person looking. In order to stay like this, he decides to not sleeping. Consequently he doesnt turn to different body so he decides to stay awake.










Woo Jin yine farklı bir görünüşte, Yi Soo'den etkilenmeye başladığı zaman :)
(Oyuncular oldukça kısa sahnelerde yer almış olsa da tanıdık yüzler görmek benim hoşuma gitti:)  )




                  




    - SPOILER-
Park Shin Hye

 Film oldukça orjinal bir senaryoya sahip. İsmi gibi, kişinin dış güzelliğinden ziyade içindeki güzelliğe olan öneme dikkat çekiyor. Adam, WooJin, her gün farklı bir tipe bürünmekte ve bu yüzden kendini toplumdan soyutlamaktadır. Ahşap ve mobilya tasarımıcısı olan Woo Jin sürekli gittiği ve daha önce fark etmediği Yi Soo'ya aşık olur. Böylece oraya daha da fazla sık gitmeye başlar. nasıl olsa her gün görünüşü değişmektedir ve bu sayede sevdiği kadınla daha fazla iletişim halinde olarak onu daha fazla tanımaya başlar.  Sürekli değişik değişik tiplere bürünen Woo Jin, kadın erkek, çocuk, başka millet biri gibi her türlü tipe dönüşmektedir. Bir gün uyandığında yakışıklı Koreli bir adama dönüşmüştür. O da bunu fısrat bilerek sevdiği kadına açılır ve onu yemeğe çıkarır. Yi Soo da ondan etkilenir fakat gece olunca Woo Jin tekrar başka bir kişiliğe dönüşmemesi için bir şeyler düşünür ve uyumamaya karar verir. Bunu daha önce hiç denememiştir. Uyumazsa değişim geçirmeme ihtimalini düşünerek tüm gece uyanık kalır ve sonuç tahmin ettiği üzere olumludur. Bu şekilde Yi Soo ile 2-3 gün uyumadan geçirir fakat eve dönerken bir gün yorgunluktan uyuya kalınca tipinin değiştiğini görür ve kahrolur. Yi Soo bu süreçte ona ulaşamaz ve hayal kırıklığına uğrar. woo Jin ise Yi Soo'nun çalıştığı yere stajyer olarak girer (gen bir kız halindeyken) ve çıkışta onu ikna ederek evine götürür. durumu tamamen açıklayınca Yi Soo inanamaz ve orayı terkeder. Bu durum Yi Soo'nun aklını karıştırır  ve dayanmayarak bir gün tekrar Woo Jin'in evine gider. Kapıyı ise bir kadın açar. O da Woo Jin'dir. Yi Soo, o gün Woo Jin'i dinler ve birlikte uyumayı teklif eder, böylece uyandığında gerçekten onun değişip değişmediğine şahit olacaktır. Hakikaten de Woo Jin değişime uğrar. Böylece Yi Soo durumu kabullenir ve sevdiği adamla çıkmaya başlar. Onun bu durumuna alışmak için çok sarf eden Yi Soo'nun bir süre sonra psikolojisi bozulur. Ayrıca insanlar onu her gün farklı bir erkekle gördükleri için kötü yakıştırmalar yapmaya başlar. Psikiyatriste giden Yi soo'ya şizofreni ilaçları verilir. Gerçekten aklını kaçırmaya başladığını düşünen Yi Soo bir gün aşırı doz ilaçtan hastaneye kaldırılınca Woo Jin çareyi ayrılmakta bulur. Çok aşık olduğu kadından ayrılarak ortadan kaybolur.  Aradan 10 ay kadar geçer ve Yi soo hala unutamadığı Woo Jin'i bulmak ister. Onun dış görünüşünü değil de aslında iç güzelliğine önem verdiğini anlar ve Woo Jin'i bulmak üzere Çek Cumhuriyetine gider... Filmin sonunda anlaşılır ki bu değişim hastalağı Woo Jin'in babasından geçen genetik bir durumdur.
Woo Jin'in kadına döndüğü günlerden birini Park Shin Hye canlandırıyor. Komik bir sahneydi :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder