5 Ekim 2016 Çarşamba

2 FACES OF MY GIRLFRIEND

- Tr and Eng Comment -


    Uzun bir süre önce izlediğim bu filmi tekrardan izleyince hemen yazmak  istedim. Kız arkadaşımın iki yüzü isimli film, romantik- komediye giriyor olsa da azıcık drama da şahit oluyoruz. Fakat geneli komedi diyebiliriz. Normalde komedi yapımlarını kolay kolay beğenmem ama filmdeki oyunculuklar harika olunca, senaryo da iyi olunca beğendim=) Genelde Kore yapımlarında komedi de olsa sizi etkileyecek muhakkak bir sahne olur ya bu da onlardan... En alt bölümde spoiler vereceğim fakat temel konudan bahsetmek gerekirse;

Gu-chang 30 yaşında olan fakat hala üniversite okuyan ve çalışmayan aylak biridir. Annesi, ablası ve yeğeni ile birlikte yaşayan karakterimiz ablasının verdiği harçlıklarla idare etmektedir. Şimdiye kadar herhangi biriyle çıkmamış ve öpüşmemiş olan Gu-chang, dış görünüşünden dolayı tercih edilmemektedir. Bir gün Anni ile tanışmasıyla birlikte hayatında bir çok şey değişir. Anni çok sevimli ve güzel bir kızdır. Kendisine  de çok sıcak davranır. İkili  birlikte vakit geçirmeye başlar. Zaten Gu-Chang hayatına birinin girme olasılığından dolayı çok mutlu olmuştur. Fakat bir süre sonra Anni'de bir takım tuhaflaşmalar başlar ve bu durum garip bir hal başlar. (Gerisi en alt bölümde, spoilerda olacak ^^)

Gerçekten keyif alacağınız bir film. Ben hem güldüm hem hüzünlendim. Ayrıca baş karakterler çok yetenekliydi. Hele Anni rolündeki kız harikaydı gerçekten.


                                                                                          TEASER- FRAGMAN

Gu-chang is an ugly guy who  have not had any girlfriend before. Because of it, his friends also laugh at him. Although he is 30, he still study in university and have not enough Money. Because of his laziness, his elder sister look after him. One day he meet a girl who called as Ani. She looks so pretty also cute girl but she is very upset abut her abondened by her boyfriend. Both of them starts to
share their time together. Gu-chang is so satisfy about this situation because it gives him hope. One day Ani turns to mad side, Hani and starts to behave madly and crazy. Also she fightS with anyone and kick Gu-chang too. At the beginning Gu- Chang afraid of her and try to escape but then he sure that he love Ani so he bears Hani. After a while, he learns that the new things about Ani and her past. So really, who is she ?



Hani

-SPOILER-
Arkadaşları tarafından bile görünüşü yüzünden ezilen Gu-Chang, şimdiye kadar hiç bir kızla çıkamamış ve öpüşememiş olmanın üzüntüsüyle yaşarken ablasının parasıyla da geçinen biridir. Talihin ona gülmediğini düşündüğü anlardan yine birinde Anni isimli bir kızla tanışır. Kızın ona çok yakın davranmasıyla ümitlenen karakterimiz, Anni'nin o sevimli, şirin, iyi olan yüzünü değil de korkunç yüzünü gördüğünde şoka uğrar. Anni, sarhoş olduğunda, uyuduğunda veya bayıldığında Hanni'ye dönüşmekte ve melek olan o hali gidip şeytani bir hale dönüşmektedir. Öyle ki dövüş sanatını bile Hanni, Gu-Chang dahil bir çok kişiyi döver ve şiddet gösterir.(oldukça komik sahneleri var). Özellikle Gu-chang'a eziyet eder fakat tekrar uyuyup uyandığında Anni'ye dönüşür ve hiç bir şey hatırlamaz. Anni halindeyken Gu-chang ilk öpücüğünü ondan alır fakat Anni bir türlü eski sevgilisini unutamamaktadır. Zaman geçtikçe Hanni ile de anlaşmaya başlayan Gu-Chang aslında bu kızın gerçeklerini öğrenince şoke olur. Anni ve Hanni aslında Yuri'dir. Yuri 3 yıl önce sevgilisinin onun hayatını kurtarması sonucu ölmesiyle şoka girmiş ve bu psikolojik rahatsızlığı sonucu başka karakterlere bürünmüştür. Anni ve Hanni'nin ağzından duyduğumuz hikaye aslında çok farklıdır. 3 yılın sonunda Yuri tedavi olmayı kabul eder ve hipnoz edilir. Böylece Gu-Chang da hafızasından yok olur. Fakat bir süre sonra kader onları tekrar karşılaştıracaktır. :)

Filmin sonu drama bağlıyor arkadaşlar. Klasik Kore yapımlarında olduğu gibi komedi demesine aldanmayın fakat siz yine de izleyin , güleceksiniz emin olun;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder